Agenda

AVS 70th International Symposium & Exhibition Tampa Convention Center, Tampa, Florida, USA
The AVS International Symposium and Exhibition has been developed to address cutting-edge issues associated with vacuum science and technology in both the research and manufacturing communities. The Symposium is a week long forum for science and technology exchange featuring papers from technical divisions and technology groups, and topical conferences on emerging technologies. The equipment exhibition is one of the largest in the world and provides an excellent opportunity to view the latest products and services offered by over 200 participating companies. More than 3,000 scientists and engineers gather from around the world to attend. Short courses are offered in conjunction with the International Symposium providing specialized training in specific areas of vacuum science and related technologies. A Career Workshop and Job Center are also offered to all attendees. The Workshop covers such topics as résumé preparation, job search skills, networking, interviewing skills, and more. The Job Center provides the opportunity for job seekers to submit their résumés and meet with potential employers.
Contamination Control Congres 2024 Den Bosch
Congres met drie parallelle lezingenprogramma's, voor iedereen die werkzaam is in een van de vijf focusgebieden van Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN): Healthcare, Micro-elektronica, Farma, Food of Space.
Precisiebeurs 2024 De vakbeurs voor precisietechnologie, in de Brabanthallen in Den Bosch. De NEVAC is vertegenwoordigd met haar "Ask the Expert" booth.
Delft
Op initiatief van de NEVAC en TNO komt er in ons land een workshop van IUVSTA, de internationale unie van nationale vacuümverenigingen. IUVSTA workshop 102, ultra-clean vacuuum, zal gewijd zijn aan de toekomstige behoeften en uitdagingen op vacuümgebied.
Meer informatie: www.tno.to/ucv

meer agenda

Basiskennis Vacuümtechniek

Doelgroep
De training is bedoeld voor technische medewerkers, laboranten, opera­teurs en/of werknemers van vacuümtoeleveringsbedrijven, die betrokken zijn bij de vacuümtechniek. De training kan tevens dienen als 'opfriscursus' voor in het verleden gevolgde cursussen op het gebied der vacuümtechniek.
Gewenste vooropleiding: VMBO en/of MBO of overeenkomstig niveau.
Omdat in de beroepsopleiding van zowel MBO-ers als HBO-ers weinig tot geen aandacht wordt besteed aan vacuümtechniek, kan de aangeboden training voor beide categorieën een zinvolle aanvulling zijn.

Doelstelling
De training is praktisch en modern van opzet en geeft inzicht in het construeren van vacuümsystemen met moderne pompelementen. Veel aandacht wordt besteed aan materiaalkeuze, bewerkings­technieken en schoonmaakprocedures.
Na afloop van de cursus bezitten deelnemers meer inzicht in de vacuüm­techniek, waardoor zij gemakkelijker vacuümtechnische problemen signaleren en kunnen oplossen. Zij zijn bekend met het probleem van verontreinigingen en weten door welke factoren dit wordt bepaald. Zij beseffen dat schoonmaakprocedures en netjes werken in de vacuümtechniek van essentieel belang zijn. Zij kennen de werking van verschillende pompen en drukmeters. Verder zijn zij bekend met het gebruik van onderdruk, overdruk en bombing om lekken op te sporen, en weten hoe te werken met een heliumlekzoeker. Ook zijn zij in staat een eenvoudig restgasspectrum te interpreteren en op grond daarvan te concluderen of de einddruk wordt bepaald door lekkage of ontgassing.

Cursusindeling en korte inhoud
De cursus is opgebouwd uit vier modules:
Module 1
  • Basisbegrippen vacuümtechniek
  • Losneembare en vaste verbindingen
  • Elastomeer- en metaalafdichtingen
  • Kleppen/afsluiters
  • Balgen
  • Materiaalkeuze
  • Schoonmaaktechnieken en reinigingsmethodes
  • Clean room discipline
Module 2
  • Systeembouw en pompkeuze
  • Drukmeters
Module 3
  • Lekzoeken
  • Restgasanalyse
Module 4
  • Storingsanalyse
  • Vacuümtechniek in de praktijk
De modules kunnen onafhankelijk van elkaar worden gevolgd.
Voor het volgen van de modules 2, 3 en 4 is enige voorkennis vereist.
Aanbevolen wordt om eerst module 1 te volgen.

Er is aan de cursus geen examen verbonden, wel kunnen deelnemers na het doorlopen van de complete cursus (vier modules) een NEVAC-testimonium ontvangen (meerprijs).

Cursusduur
De complete cursus bestaat uit vier modules van een halve dag, totaal twee dagen.

Aanbieders
dr. A.D. van Langeveld, M 06-29561797, advanlangeveld@gmail.com
M. Mulder, T 06-30676712, mintemulder17@gmail.com
Th. Mulder, T 0348-441878, thmulder@hetnet.nl

Opties
  • Inschrijfcursus in Groningen, aanbieder M. Mulder
  • Bedrijfscursus op locatie
  • Desgewenst kan de cursus ook worden gegeven in het Engels of Duits
Voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen neem contact op met een van de cursusaanbieders.



[javascript protected email address]